piektdiena, 2010. gada 2. aprīlis

M. Auziņš zināja, ka tiek gatavota Gojko revolucionārā vēstule


@mauzins un citi draugi portālā Twitter:

twitter.com/armn - Armands Leimanis, VFF filozofijas nodaļas 2. kursa students, kļuvis "ievērojams" ar nepierādītu apmelojumu izplatīšanu un pašlaik esot ieguvis LU rektora Mārča Auziņa nedalītu aizsardzību par visām savām rīcībām.

twitter.com/bankovskis - Pauls Bankovskis, kādreizējais filozofijas students, beidzis tikai bakalaurus, tagad sevi dēvē par rakstnieku. Publicējot 2 nelielus rakstus (žurnālā Rigas Laiks un portālā Satori.lv, - LNT tos nosauc par "rūpīgu darba analīzi"), viņš ir pirmais, kas izsaka iespējamību par Kanta tulkojumu „plaģiātu”.
Lai gan varētu pārmest tiešas saistības trūkumu, tomēr interesanti, ka pret Paula Bankovska brāli Pēteri Bankovski 2004. g. tika uzsākta KNAB izmeklēšana par "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā":
2008. g. P. Bankovskis tika iesaistīts skandālā par privātām finansu mahinācijām Latvijas Kultūras fondā:

twitter.com/beroald - Marija Golubeva, PROVIDUS pētniece. Pēc neoficiālas informācijas, kopā ar Robertu Ķīli ir personas, kam ir liela ietekme uz rektoru Mārci Auziņu. Šie cilvēki ir cieši saistīti arī LR Stratēģiskās Analīzes Komisijā (http://www.saki.lv/par-sak; kurā daudzu rakstu autors ir P. Bankovskis) un kuras priekšsēdētājs ir Roberts Ķīlis. M. Golubeva vienpusīgi un ļoti aktīvi un iestājas par "augstākās izglītības reformām", īpaši viņai nepatīk humanitārās zinātnes.
Pieminētais R. Ķīlis ir viens no "Ideju foruma" dibinātājiem, kura paspārnē tika izveidota "e-bibliotēka", kuras darbībā tika pārkāpti autortiesību noteikumi, kā rezultātā tās serverus arestēja ekonomikas policija:

twitter.com/strenga - Gustavs Strenga, kādreizējais vēsturnieku students, starp vēsturniekiem tiekot zemu vērtēts akadēmiskajā jomā, taču izceļoties ar ambiciozām atziņām vēstures jomās. Nav tieši saistīts ar LU.

twitter.com/rolsteins - Kaspars Rolšteins, kādreizējais LU filozofijas students, vēlāk kļuvis pazīstams kā viens no Tautas Partijas "pozitīvisma kampaņas" autoriem. Savā Twitter kontā izceļas ar „ģeniālu”, filozofijas jomā nepiepildītu kreativitāti. 2006.g. iesākts kriminālprocess par SIA "PR Laboratorija" un tās rīkotājdirektora Kaspara Rolšteina iespējamām nelikumīgām darbībām:
Kaspars Rolšteins ir tuvu stāvoša persona savulaik par "asiņaino punduri" dēvētajam Jurģim Liepniekam (kurš savulaik arī bijis filozofijas students LU, studijas agri pametis) un kurš ir viens no apsūdzētajiem 2007. gadā iesāktās digitālās televīzijas krimināllietā:

twitter.com/ilmars_slapins - Ilmārs Šlāpins, kādreizējais LU filozofijas students , Tautas partijas rupors un savulaik tās pārstāvis LR Radio un TV padomē, esot "slavens" ar to, ka esot rediģējis A. Leimaņa (Gojko) vēstuli un vēlāk to "it kā" nesaskaņojot ar Armandu Leimani, publicējis portālā Satori.lv (tā A. Leimanis apgalvoja LU VFF Studiju programmas padomes sēdē savā aizstāvības runā, kuru nolasīja no lapas).

twitter.com/aristos - Artis Šlosbergs, savulaik mācījies LU VFF, par nesekmību un nenokārtotiem parādiem esot ticis atskaitīts no LU. Neskatoties uz to, kļuvis par rektora M.Auziņa Twitter domubiedru.

twitter.com/Vita_Dreijere - Vita Dreijere, laikraksta "Diena" žurnāliste, kas aktīvi publicē M. Auziņam un apmelotājiem vienpusīgi glaimojošus rakstus.

twitter.com/mauzins - LU rektors Mārcis Auziņš. Pirmais rektors LU vēsturē, kurš kā valsts amatpersona un augstāko izglītību reprezentējoša persona publiski, reizēm izmantojot neformālu leksiku, aktīvi sačivinās ar personām (arī vairākām iepriekšminētajām), kas:

1. saistītas ar nepierādītu apmelojumu izplatīšanu "plaģiātu" skandāla sakarā un neslavas celšanu par Latvijas Universitāti;

2. ar personām, kas nestrādā LU, nav rektora līmenim nozīmīgas un nav neko ievērojamu paveikušas Latvijas akadēmiskajā vidē;

3. ar personām, kas savulaik izslēgtas no Latvijas Universitātes (piemēram, A. Šlosbergs).

Visu iepriekšminēto personu sarakste Twitter u.c. internetā pierāda, ka tās ir cieši savstarpēji pazīstamas.

Sarakste Twitter pierāda, ka M. Auziņš ir personīgi atbildējis A. Šlosbergam, M. Golubevai, P. Bankovskim, V. Dreijerei un G. Strengam, kā arī minējis I. Šlāpinu (# Domāju, ka The Metropolitan Museum of Art Āzijas mākslas kolekcija un īpaši tās budistu daļa varētu teicami ilustrēt Ilmāra Šļāpina lekciju 5:27 PM Mar 11th via web)